Εκπομπή “ΤΩΡΑ” Open TV – Συνέντευξη του Ιατρού Θεοδόσιου Μπίσδα για το διαβητικό πόδι

https://bisdasmd.gr/
Ο διαβήτης αποτελεί μια σύγχρονη πανδημία με 1 στους 9 ενήλικες να είναι διαβητικός μέχρι το 2040 και 20% αυτών να αποκτούν διαβητικό πόδι. Δυστυχώς κάθε 1 λεπτό εξαιτίας της έλλειψης εξειδίκευσης και της κακής καθοδήγησης των ασθενών ακρωτηριάζεται ένα διαβητικό πόδι παγκοσμίως, ενώ ο αριθμός και η συχνότητα ακρωτηριασμών στην Ελλάδα παραμένει άγνωστη.

Ακόμα χειρότερα, εάν σκεφτεί κανείς ότι πια μιλάμε για 20χρονους με διαβήτη τύπου 2, σε λίγα χρόνια η χώρα μας θα έρθει αντιμέτωπη με τον χειρότερο εφιάλτη (εάν δεν έχει ξεκινήσει το κακό ήδη): νέοι άνθρωποι με διαβητικό πόδι θα ακρωτηριάζονται και θα συνταξιοδοτούνται πρόωρα, γεγονός που θα είναι καταστροφικό τόσο σε προσωπικό αλλά και σε εθνικό επίπεδο. Τα τελευταία 2 χρόνια η Γ’ Αγγειοχειρουργική Κλινική στο Ιατρικό Κέντρο Αθηνών πραγματοποίησε μια οργανωμένη προσπάθεια δημιουργίας ενός κέντρου διαβητικού ποδιού με την εφαρμογή σύγχρονων ενδαγγειακών τεχνικών και υλικών, τη χρήση του πιο εξελιγμένου υβριδικού χειρουργείου και την ίδρυση μιας διεπιστημονικής ομάδας διαφόρων ειδικοτήτων με ένα και μόνο στόχο: την πρόληψη των ακρωτηριασμών!

Και οι μέχρι τώρα στατιστικές μας δικαιώνουν και μας κάνουν ιδιαίτερα περήφανους!

Ευχαριστούμε θερμά την Φαίη Μαυραγάννη και το OpenTV για την ευγενική πρόσκληση! #bisdasmd #diabeticfoot #noamputation #athensmedicalcenter #diabetes #diabeteschallenge #diabetesawareness